Köszöntő

Szeretettel köszöntök minden érdeklődő szülőt a Maglódi Napsugár Óvoda honlapján.

 

Az óvoda Maglód Város Maglód-nyaraló területi részén található. A települési Önkormányzat fenntartásában működő óvoda 3 éves kortól legfeljebb 8 éves korig biztosítja a gyermekek ellátását.

A 2006-ban teljesen felújított óvoda 9 csoporttal üzemel, 260 gyermek befogadására alkalmas. Berendezése esztétikus és igényes. Kellemes, harmonikus színek uralják.

Játékkészlete, a személyiségfejlesztéshez szükséges szakmai eszköztára minden évben bővül. Tágas tornaszobában könnyen mozgatható, balesetet nem okozó tornaszerek alkalmazásával sokirányú mozgásfejlesztés valósul meg. 2009-ben az óvoda udvari játékparkja  EU szabvány szerint készült, többfunkciós játéktevékenységet kínáló kültéri játékok telepítésével került kialakításra.

A nyári nagy melegben kedvelt hely a kisgyermekek számára a játszóudvaron kialakított medence.

A kisgyermekeknek változatos tevékenységek gyakorlására van lehetősége az óvodai élet minden szakaszában. A tudatos nevelőmunka eredményeként a gyermeki játék, a művészeti tevékenységek – mese, vers, ének, zene, tánc, ábrázolás változatossága, a mindennapi életükkel kapcsolatos munka jellegű tevékenységek a gyermeki személyiség fejlesztésének hathatós szinterei. Az öt és hatévesek korcsoportjában a nevelés eszközeként a számítógép használatára is lehetőség nyílik.

Az óvoda 2006. évben elnyerte a Zöld Óvoda címet, melyet a környezeti nevelés eredményességéért sikerült 2009-ben megújítania.

Hisszük, hogy a természet kímélésére, szeretetére nevelést, a környezetvédő, természetszerető ember személyének alakítását már óvodás korban meg kell kezdeni. Az óvoda egyik ékessége a bejárat közelében elhelyezett hatalmas akvárium, ahol a gyermekek minden nap megfigyelhetik a halakat, ezzel is közelebb hozva hozzájuk a természetet. A sok séta és kirándulás szintén a környezet megismerését és megszerettetését szolgálja.

A nevelő közösség pozitív munkakapcsolat kialakítására törekszik a szülőkkel, tág teret biztosít számukra az óvodai élet megismerésére: nyílt hét, ünnepeken való részvétel, közös kirándulások.

Bízom abban, hogy honlapunk elegendő információval szolgál Önöknek óvodai életünkről, mindennapjainkról.

Menürendszerünk segít az eligazodásban.

Döntsön akár mellettünk, akár egy másik óvoda mellett, kívánom, hogy gyermeke a számára legideálisabb környezetben, szeretettel körülvéve, boldogan töltse óvodás éveit.

óvodavezető

— Napovoda